1.27 De warmte van zijn lach

Mijn hart maakte een sprongetje. Ik wilde hem zo graag zoenen op dat moment. Maar de angst van afwijzing en mijn eigen verlegenheid hielden mij tegen. In plaats daarvan stamelde ik iets in de richting van ‘dankjewel’. Ik zag dat hij ook lichtelijk geschrokken was van wat hij zei en dat hij bloosde. Ik baalde ervan dat ik niet gewoon had gezegd dat ik hem ook leuk vond maar ik kreeg het op geen enkele manier over mijn lippen heen.

“Geen dank.”

Hij lachte verlegen en ik smolt. De warmte van zijn lach en de kleur van zijn ongelooflijk mooie ogen lieten mij smelten als sneeuw voor de zon. Mijn benen voelde week aan en ik kon maar moeilijk geloven dat hij het echt tegen mij had.

In stilte liepen we verder naar mijn kamer toe. Eenmaal aangekomen bij mijn kamer gaf hij me een knuffel en op dat moment wist ik dat dit de mooiste dag was in een hele lange tijd.

“Zie ik je morgen?”
“Ja zeker, liggen jullie weer bij het zwembad?”
“Ja, op dezelfde plek.”
“Top dan zie ik jullie daar.”

Met een grote grijns liep ik de kamer in waar mijn ouders en broertjes al lagen te slapen. Mama werd wakker en vroeg of ik een leuke avond heb gehad. Met volle overtuiging, voor het eerst sinds tijden, kon ik antwoorden dat het een topavond was. Mama mompelde nog iets van welterusten en ik liep de badkamer in. Ik keek mezelf aan in de spiegel en ik was blij met wat ik zag. Mijn ogen die zo lang dof waren geweest hadden weer een beetje glans gekregen, ondanks de huilbui van die avond.

Ik trok mijn pyjama aan en ging in bed liggen. In mijn hoofd was ik nog bezig met het herhalen van die avond toen ik in slaap viel. Wat een mooie dag.

“Isa, wakker worden! We gaan ontbijten!”

Ik was meteen wakker en vol energie kleedde ik me aan. Ik had zin in deze dag en ik keek ernaar uit om weer lekker de hele dag bij het zwembad te liggen met mijn nieuwe vrienden.

Na wederom een hele gezellige en fijne dag aan het zwembad met z’n 4e was het tijd om ons klaar te maken voor het avondeten. Mijn ouders hadden gelukkig toestemming gegeven om s ’avonds met hen mee uit te gaan dus na het eten trokken we onze mooiste kleding aan en maakte we ons zo mooi mogelijk op.

“Ben je er klaar voor Ies?”
“Ja zeker en jij?”
“Ja ook! Heb er zin in!”

Ik stond samen met Bente te wachten op de rest. In de verte zag ik Lars aan komen lopen en de bekende kriebels verspreidde zich weer in mijn lichaam. Wat was hij toch leuk. Die dag in het zwembad was ik ook de hele tijd met hem samen geweest en het klikte ontzettend goed. Emma had mij wel een aantal keer vies aangekeken maar dat liet ik voor wat het was. Ik liet mijn vakantie daardoor niet verpesten.

“Dag schoonheden, hebben jullie er zin in?”

Bente en ik riepen in koor dat we er heel veel zin in hadden en toen was het alleen nog wachten op Emma. Ongeveer vijf minuten later sloot zij zich ook bij ons aan en iemand van het animatieteam kwam ook aanlopen. De taxi’s stonden er al en samen met nog wat andere mensen die we nog niet kenden stapte we in verschillende taxi’s. Ik zat met Bente en Lars in een taxi en Emma zat bij de anderen.

Door het raampje van de taxi zag ik de huisjes voorbijflitsen en ik hoorde af en toe getoeter van andere auto’s. Ik was even verzonken in mijn eigen gedachten en vol op aan het genieten van de omgeving en de ondergaande zon. Ik deed het raampje van de taxi open en ik rook de autodampen vermengd met de klamheid van de warmte.

De omgeving veranderde langzaam, het werd steeds drukker en dat was het teken dat we er bijna waren. De taxi stopte en we stapten uit. De taxi met Ben, de jongen uit het animatieteam, en Emma stopte achter ons. Ben liep naar ons toe en gaf ons de opdracht om hem te volgen.

Na een paar minuten lopen waren we bij de eerste club aangekomen. Er stonden niet veel mensen binnen maar Ben vertelde dat het nog wel druk zou worden naarmate het later zou worden. We bestelde een drankje en ik ging voor een lekkere cocktail. Het bekende warme gevoel van alcohol baande zich weer een weg in mijn lichaam en ik genoot van dat gevoel.

“Isa, wil je met mij dansen?”